Kje je možno dobiti medicinske pripomočke?

Ob odpustu iz bolnišnice vam bodo dali pripomočke za prve dni, dobili pa boste tudi vse informacije in seznam pripomočkov, ki jih boste potrebovali kasneje. 


Pripomočke vam bo predpisoval vaš osebni zdravnik na naročilnico za medicinske pripomočke. S to naročilnico lahko prevzamete medicinske pripomočke v specializirani trgovini, lekarni ali pa za pomoč pri oskrbi kontaktirajte nas.

Katere medicinske pripomočke za stomo potrebujem?

Medicinski pripomočki za posamezno vrsto so predstavljeni na spodnjih povezavah:


Za urostomo - tukaj.

Za kolostomo - tukaj.

Za ileostomo - tukaj.

Pripomoček mi ne ustreza, kaj lahko naredim?

Medicinske pripomočke za nego stome izdelujejo različni proizvajalci, zato se lahko zelo razlikujejo. Posebej morate biti pozorni, da vam pripomoček ne povzroči alergične reakcije.


Če vam trenuten pripomoček ne ustreza, vam lahko priskrbimo vzorce drugih pripomočkov, da skupaj najdemo tistega, ki vam najbolj ustreza.  

Spreminjanje stome

Stoma se po operaciji lahko spremeni (lahko se zoža, ugrezne in podobno). Zato ni nujno, da vam bo vedno ustrezal isti tip medicinskega pripomočka. 


Če se vam torej zdi, da vam trenuten tip pripomočka ne ustreza, se o tem pogovorite z vašim osebnim zdravnikom ali pokličite nas, da vam svetujemo pri izbiri drugega pripomočka


Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na 080 15 45 ali na info@nega.si.