IZJAVA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV PODJETJA NEGA d.o.o. ZA SPLETNO STRAN

Ta izjava varstva zasebnosti veljajo za vsakogar, ki se skladno z uporabo spletnega mesta www.nega.si šteje za uporabnika ter za celotno spletno mesto, vključno z njegovimi podstranmi.

 

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto www.nega.si (v nadaljevanju: uporabnik).

 

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da je seznanjen s to izjavo varstva zasebnosti.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

  

V podjetju Nega d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za namene kontaktiranja. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679, ZVOP-2 in drugimi internimi akti podjetja NEGA d.o.o.)

  

1.   Upravljavec osebnih podatkov

 

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili, je NEGA d.o.o., naslov: Gregorčičeva ulica 9 1000 Ljubljana, e-naslov: info@nega.si, telefonska številka: 080 15 45.

 

2.   Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

 

a)   Obdelava za namen kontaktiranja

 

Za namen kontaktiranja se zbira in obdeluje predvsem naslednje podatke: ime in priimek ali naziv, naslov, e-naslov, telefonska številka.

 

Lahko se prostovoljno odločite, kdaj in na kakšen način želite stopiti v kontakt z družbo NEGA d.o.o. (osebno, preko telefona, elektronske pošte ali preko spletnega obrazca). 


Vsi podatki, ki so zbrani preko te spletne strani ali so kako drugače sporočeni na NEGA d.o.o., se zbirajo z namenom opravljanja osnovne dejavnosti tj. izvajanje zdravstvene dejavnosti in sicer za odgovor na vaša vpraševanja ali za dogovor o obisku ali oskrbi z medicinskimi pripomočki. 


Obdelava teh informacij je nujna za izvedbo same storitve. Če nam teh podatkov ne želite posredovati, vam žal ne moremo zagotoviti storitev. 


Pravna podlaga za obdelavo teh podatkov je vaša privolitev.

 

b)    Obdelava za nadzor uspešnosti, učinkovitosti in varnosti delovanja informacijskih sistemov ter spletne strani

 

Ob vsakem obisku spletne strani NEGA d.o.o. se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oz. drugo napravo na spletu; verzija brskalnika, obiskana podstran, čas in trajanje obiska in podobno).

 

Naše spletno mesto lahko v brskalnik vašega računalnika odloži tako imenovani »piškotek«. 

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki nam dajejo podatke o tem, kolikokrat posameznik obišče našo stran in kaj ga zanima pri teh obiskih. Piškotki sami ne vsebujejo nobenih podatkov, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa nam te podatke posredujete sami, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, kar lahko spremenite v nastavitvah tako, da računalnik piškotke zavrne ali pa da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani.

 

 

Za spremljanje uporabe spletnih strani www.nega.si uporabljamo orodje Google Analytics. Spletno analitiko uporabljamo za lastne namene in je ključna za planiranje izboljšav spletne strani. V nastavitvah storitve imamo onemogočeno kakršnokoli deljenje podatkov z Googlom, ostalimi Google storitvami ter tretjimi osebami. Za večjo zasebnost je vključena tudi anonimizacija IP naslovov.

 

Te podatke obdelujemo z namenom vodenja statistike obiskov na naši spletni strani za zagotavljanje varnosti informacijskih sistemov. NEGA d.o.o. tako zbrane podatke obdeluje na podlagi zakonitega interesa upravljavca (varovanje omrežja), pri čemer jih ne obdeluje posebej in jih ne povezuje z drugimi podatki.

 

 

3.   Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

 

NEGA d.o.o. se zavezuje, da zbrani osebni podatki ne bodo posredovani tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

 

4.   Uporabniki podatkov

 

V okviru njihovih pristojnosti in nalog se vaši osebnih podatki razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

uslužbencem podjetja NEGA d.o.o.,

ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru upravljanja in vzdrževanja programske in strojne opreme (zgolj v primeru kakršnihkoli težav pri spletni strani);

administratorju oziroma skrbniku spletne strani;

državnim organom nadzora nad našim poslovanjem glede na njihove področne zakonske pristojnosti.


NEGA d.o.o. se zavezuje, da vaših osebnih podatkov, ki jih zbere za svoje namene, ne bo posredovala ali prenesla v tretjo državo ali mednarodno organizacijo.

 


5.   Obdobje hrambe

 

NEGA d.o.o. zagotavlja, da vaše podatke hrani le toliko časa in v obsegu, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni oz. do poteka zakonsko predpisanega roka hrambe. Obdobje hrambe osebnih podatkov se razlikuje na podlagi meril posamezne kategorije osebnih podatkov ter namenov obdelave.

 

Vaši kontaktni podatki za namen komuniciranja se hranijo in obdelujejo do preklica, oz. 1 leto od zadnje komunikacije. Podatki o vašem soglasju se hranijo do zaključka koledarskega leta po izpolnjenih 5 letih po preklicu privolitve.

 

Osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi predpisov, se hranijo skladno z zakonodajo, ki ureja njihovo zbiranje. Po zakonsko določenem preteku roka za hrambo se podatki izbrišejo.

 

 

6.   Način varstva vaših podatkov

 

NEGA d.o.o. se zavezuje varovati osebne podatke, ki nam jih posredujete. Podjetje NEGA d.o.o. bo storilo vse, da osebne podatke zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami.

 

Osebne podatke hranimo v računalniški obliki. Naši računalniški sistemi so zaščiteni s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi, ki preprečujejo nenamerno ali nezakonito uničenje, izgubo, spremembo ter nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših osebnih podatkov.

 

 

7.   Informacije o obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov

 

V NEGA d.o.o. ne izvajamo profiliranja posameznikov ali izključno avtomatiziranega sprejemanja odločitev, ki bi imela pravne učinke v zvezi z vami ali bi na vas drugače znatno vplivala.

 

  

8.   Pravice posameznika

 

NEGA d.o.o. zagotavlja uresničevanje vseh vaših pravic, ki vam pripadajo v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

 

Če ste mlajši od 15 let, ne morete podati veljavne privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov. V tem primeru mora z obdelavo vaših osebnih podatkov soglašati eden od staršev oziroma skrbnik.

 

Skladno s predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov NEGA d.o.o., Gregorčičeva ulica 9 1000 Ljubljana ali na e-naslov: info@nega.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi ugovor v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

 

 

9.   Ravnanje v primeru kršitev

 

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo NEGA d.o.o. nemudoma izvedel vse ustrezne ukrepe za zaščito pravic in interesov posameznika, skladno z veljavno zakonodajo in GDPR.  

 

10. Stik

 

Na vprašanja o zaupnosti vaših podatkov, načinu zbiranja in obdelave podatkov ali na vaše zahteve za uveljavljanje pravic v zvezi z vašimi podatki, vam bo odgovorila odgovorna oseba pri NEGA d.o.o..

 

Telefonska številka: 080 15 45

 

Elektronski naslov: info@nega.si  

 

11. Veljavnost

 

Izjavo o varstvu zasebnosti podjetja NEGA d.o.o. bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

 

Izjavo o varstvu zasebnosti podjetja NEGA d.o.o je objavljena na spletnem mestu www.nega.si in velja od aprila 2023 dalje.


Zadnja sprememba 30 .03. 2023